Módní trendy podzim/zima 2016

Začátek podzimu může být pro mnohé trochu depresivní, tak si ho pojďme zpříjemnit a představit si ty nejžhavější trendy nadcházející chladné sezóny.

Rockové osmdesátky

img

Podzim se ponese v duchu zatracovaných 80tých let za zvuku rockových skladeb Aerosmith, The Rolling Stones a popových hitovek Michaela Jacksona a Madonny. Připravte se na spoustu kůže, záplavu volánů, síťované punčochy, neonové barvičky, zvířecí potisky a krátké vrstvené minisukně. Maxi hitem čerpajícím z osmdesátých let je detail odhalených nebo nesymetrických ramen. I když se to může zdát v chladnějším počasí trochu nepraktické, volnější svetr ležérně odhalující jedno rameno působí velmi žensky a lehce koketně.

Na retro vlně sedmdesátých let

img

Boho trend sedmdesátých let se statečně držel na módním výsluní několik sezón. Letos se začíná pomalu vytrácet, i když stále patří mezi hlavní trendy podzimu. Plisované sukně z minulého roku tak zcela jistě užijete i letos, stejně tak i kožené bundičky, přírodní barvy v čele s hnědou, džínové kalhoty vysoko do pasu s lehce rozšířenými nohavicemi do zvonu a mohutné kožešiny. Současný trend se ubírá spíše směrem amerického západu á la cowgirl a velmi výrazné jsou také disco motivy jako třeba pas přeštípnutý objemným metalickým páskem ve stylu hudební skupiny Abba.

Pod čínským vlivem

img

Luxusní čínské materiály a motivy ze staré Číny inspirovaly letos mnoho z předních módních návrhářů včetně Gucciho, Alexandra McQueena a Erdema k vytvoření dech beroucích modelů. Pro běžné smrtelníky možná trochu nedosažitelné. Módní řetězce jsou však všímavé a rychle vytvoří své vlastní modely inspirované hlavními trendy sezóny a vy si tak můžete oblečení v čínském stylu pořídit za pár korun. Čínský styl to znamená především okázalou hojnost, bohatství, nádherné výšivky a květinové či dračí potisky na hladkém lesknoucím se černém podkladu a jemné kožešinové detaily.

Temná romance

img

Viktoriánské prvky se tu a tam objevují v každé zimní kolekci, ale letos se představují zmodernizované a v novém pojetí jako jeden z hlavních trendů sezóny. Základním detailem tohoto stylu jsou především tmavé barvy v čele s černou a záplava sametu. Ten by se dal bez nadsázky označit jako materiál nadcházející sezóny. Samet je na pohled krásně hřejivá, elegantní a luxusní látka a pokud ho vkusně doplníte krajkou, výborně zapadnete do trendu temné romance. Hitem jsou také kabáty dlouhé až na zem, průsvitné maxi šaty doplněné mohutným svetrem nebo černé kožené detaily a korzety. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!